Kestohöylä – Kokemuksia Geisha Shaverista
*Sisältää affiliate-linkkejä
Olen käyttänyt Geisha Shaver* kestohöylää pian reilun vuoden, ja viimeinkin olen valmis (eli siis sain aikaiseksi) jakamaan kokemuksiani myös blogin puolella! Tässä postauksessa kerron, miten ruostumattomasta teräksestä valmistettu kestohöylä toimii ja kannattiko ostos.
Miten Geisha shaver kestohöylää käytetään?
Kun höylä otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön, siihen tulee lisätä terä. Pidä kiinni höylä-osan sivuista ja ruuvaa varsi irti. Aseta terä sille varattuun kohtaan höyläosan palojen väliin. Pidä kiinni taas höyläosan sivuista, ja ruuvaa varsi takaisin paikalleen. Psst. Jos tämä selitys kuulosti hämärältä, voit katsoa video-ohjeen tähän postaukseen upotetusta Youtube-videosta.
Aivan ensimmäisellä käyttökerralla, kun kestohöylän käyttö ei ole vielä hanskassa, oikeanlaista tekniikkaa kannattaa kokeilla esimerkiksi oman kyynärvarren ihokarvoja sheivaamalla. Sopiva höylän pitelykulma on noin 45 astetta. Älä paina höylää ihoa vasten, vaan anna sen liikkua saippuoidulla iholla omalla painollaan. Terän oikean kulman löytää nopeasti. Tämän jälkeen sen kanssa kannattaa esimerkiksi jatkaa treeniä vähemmän herkiltä alueilta herkempiä kohti. Esimerkiksi aloittaen sääristä ja siirtyen niistä kainaloihin ja bikinialueille, kunnes terä pysyy kädessä aivan kuin sitä olisi käyttänyt aina.
Voit käyttää terän molempia puolia, ja sheivaamisen aikana terää kannattaa ajoittain huuhdella juoksevan veden alla. Kun olet valmis, puhdista kestohöylä ottamalla kiinni jälleen höylän sivuista, ja löystytä varren ruuvia sen verran, että saat huuhdeltua terän juoksevalla vedellä puhtaaksi.
Kun terä kuluu loppuun, sen voi kierrättää metallinkeräyksessä. Voit esimerkiksi laittaa loppuun kuluneen terän metallitölkkiin, jolloin se ei ole ensimmäisenä vahingossa viiltämässä ketään.
Kestohöylästä usein kysyttyä
Aiheuttaako kestohöylä haavoja?
Aika usein kysytään aiheuttaako kestohöylä haavoja. Ainakin oman kokemukseni perusteella en ole saanut kestohöylällä aikaiseksi haavoja yhtään sen useammin kuin kertakäyttöhöylänkään kanssa. Paljas terä saattaa näyttää pelottavalta, mutta ellei tarkoitushakuisesti lähde hieromaan sormenpäitä terää vasten pitkittäissuunnassa, ei niitä haavoja sen pahemmin tule.
Voiko kestohöylällä sheivata intiimialueita?
Voi. En kuitenkaan suosittelisi testaamaan heti ensimmäisellä käyttökerralla, vaan vasta kun tuntuu siltä, että kaikkien muiden kehon osien sheivaaminen luonnistuu jo näppärästi. Aivan kuten kaiken muunkin intiimialueiden sheivaamisen kanssa, jos haluat välttää näppyjä tai punaisia pisteitä iholla, kannattaa käyttää intiimialueille tarkoitettua aftershave-tuotetta höyläämisen jälkeen.
Miten Geisha Shaverin voi ottaa mukaan reissuun?
Itse olen ihan rehellisesti vain nakannut kuivan kestohöylän toilettipussiin ja lähtenyt matkaan. Olen nähnyt myös myynnissä ja DIY-ohjeina erilaisia kestohöylän suojuksia matkustamista varten, mutta en ole kokenut suojukselle mitään tarvetta. Kokemukseni mukaan terä enintään tylsyy hiukan muihin esineisiin kolistessaan, mutta ei se kyllä viillä mitään rikki. Jos terän viltävyys minun mielipiteestäni huolimatta huolettaa, höylän suojuksia on onneksi kuitenkin markkinoilla.
Kuinka usein kestohöylän terä kannattaa vaihtaa?
Höylän vaihtamisen sopiva tahti riippuu aivan käyttäjästä. Kuinka usein käytät höylää, millainen karvan laatu sinulla on ja miten huollat ja säilytät höylää?
Terän tylsymisen huomaa siitä, ettei karva katkea enää helposti yhdellä vedolla. Tylsällä terällä ihoa joutuu hinkuttelemaan edestakaisin ennen kuin lopputulos on sileä. Suihkun jälkeen saatat myös havaita, kuinka iho saattaa tuntua erityisen kuivalta, aivan kuin joku olisi kevyesti raapinut sitä. Viimeistään tässä vaiheessa partaterä on hyvä vaihtaa. Kannattaa muistaa myös käyttää vartalovoidetta säännöllisesti, sillä kosteutettu iho ei kärsi höyläämisestä samalla tavoin.
Tunnustan, että olen aina ihmetellyt sitä, miten teriä suositellaan vaihdettavaksi viikoittain tai esimerkiksi kymmenen käyttökerran välein. Koen, että pelkän kalenterin katsominen sen päättelyssä onko terä nyt tylsynyt vai ei, on huono ratkaisu, sillä se ei anna höylän käyttäjälle rohkeutta havaita itse sitä hetkeä jolloin terä on oikeasti tylsynyt.
Ajatus höylän säilyttämisestä suihkussa on houkutteleva ja tunnustan, että olen joskus aikanaan itsekin tehnyt sitä. Se ei silti kannata. Terä pysyy paljon kauemmin hyväkuntoisena, mikäli sen vie käytön jälkeen pois suihkusta. Sellaiseen paikkaan, jossa se saa kuivua rauhassa ja pysyä kuivana silloin kun se ei ole käytössä. Tällä tavoin terä ei ruostu, eikä sen pintaan kerry mahdollisia kovan suihkuveden aiheuttamia kalsiumjäämiä. Lisäksi suurin osa höylässä vielä huuhtelunkin jälkeen mahdollisesti majailevista bakteereista kuolee kuivuessaan.
Oma kokemukseni Geisha shaver kestohöylästä
Tämän vuoden jälkeen en koe pienintäkään halua vaihtaa takaisin kertakäyttöisiin höyliin.
Koen, että höyläyksen lopputulos on paljon tarkempi ja iho jää sileämmäksi kuin moniteräisen kertakäyttöhöylän kanssa. Höylä tuntuu kädessä ensialkuun huomattavasti raskaammalta kuin kertakäyttöinen muovihöylä, mutta itse kuvailisin höylän painoa lähinnä kivaksi.
Kestohöylä on siitä kiinnostava ekotuote, että sen käytön oppii todella nopeasti ja se tekee arkisesta touhusta, kuten karvanpoistosta paljon ylellisempää kuin aikaisemmin. Ainakin oman kokemukseni mukaan myös sheivaamiseen aiheuttamat punaiset näppylät ovat vähentyneet aikaisempaan verrattuna. Johtuneeko tämä sitten siitä, että terä on terävämpi ja siten hellävaraisempi? Vai ehkä siitä, että terä on helpompi puhdistaa, jolloin se ei aiheuta karvatupen tulehduksia yhtä herkästi kuin perinteinen kertakäyttöhöylä?
Kestohöylän vaivaton huoltaminen
Kestohöylän saa puhdistettua käyttöjen välillä huomattavasti helpommin kuin kertakäyttöhöylän. Mahdollisuus avata koko höylä jotta sen osat voi todella puhdistaa, on mielestäni vaikuttava. Perinteisessä kertakäyttöhöylässä, jos terien välistä pilkisti kaikesta huuhtelusta huolimatta vielä jotakin, sitä ei todellakaan saanut sieltä pois itseään vahingossa satuttamatta.
Vaikka kestohöylä vaikuttaa siltä, että se kestää aivan mitä tahansa, kannattaa yrittää olla tiputtamatta sitä kovalle suihkun lattialle. Nimittäin iskunkestävä se ei kuitenkaan ole. Kannattaa siis kohdella höylää nätisti ja se on loppuikäinen ostos.
Mistä kestohöylän voi ostaa ja paljonko se maksaa?
Geisha Shaver* on yksi brändi monien muiden joukossa. Käytännössä kestohöylät ovat myös varsin sukupuolettomia, joten mikäli esimerkiksi Geisha Shaverin design ei miellytä, myös miesten osastoilta kannattaa kurkkia löytyisikö sielä omaa silmää hivelevää elinikäistä kumppania kylppäriin. Itse olen tykännyt erityisesti siitä, että höylän kahvassa on kuviointi. Kuvioidusta kahvasta pitelemällä terän saa ruuvattua auki näppärästi vaikka kädet olisivatkin märät ja saippuaiset.
Terät ovat todella edullisia ja itse höylä on ikuinen. Olen ollut todella tyytyväinen kestohöyläilijä, enkä vaihtaisi enää takaisin kertakäyttöiseen höylään. Kestohöylässä on eleganttia old-school tyyliä. Se ei ole mikään kylppärin tasolla tai kaapissa nyhjöttävä ruma muoviritsa, jota tekisi mieli tuuppia syvemmälle kaappiin piiloon.
Parinkympin alkuinvestointi maksaa itsensä varsin nopeasti takaisin, sillä etenkin Amazonista bulkkitavarana tilattuina terät ovat halpoja kuin saippua. Jos Amazonista tilaaminen epäilyttää, hiukan pienempiä pakkauksia samoja teriä löytyy myös kotimaisista verkkokaupoista.
Vaikka olin käyttänyt miehille suunnattuja edullisempia (gasp) sinisiä kertakäyttöhöyliä pitkään, kestohöylän myötä myös pinkkiverolle voi heittää ikuiset hyvästit.
Kestohöylän kanssa yhteensopiva sheivaussaippua
Itse käytän sheivaussaippuana aivan tavallista saippuaa. Vaahdot ja geelit ovat kivoja, ne jättävät ihon heti pehmeiksi ja ne tuoksuvat hyviltä, mutta toisaalta ne eivät tuota sheivaamiseen erityistä lisäarvoa. Sheivaus vaahdot ja -geelit tulevat yleensä painepullossa joka on käytännössä turhaa jätettä, kun ihan normaali suihkusaippua hoitaa täsmälleen saman homman. Markkinoilla on myös luonnonkosmetiikan sheivaussaippuoita, mutta vielä toistaiseksi olen kokenut olevani täydellisen tyytyväinen saippuapala ratkaisuun. Kylpyhuonekin pysyy siistimpänä kun yhdellä tuotteella voi multitaskata.
Oletko jo siirtynyt kestohöylän käyttöön, tai löytänyt jonkin muun tavan zero waste karvanpoistoon?
-Anna
_________________
Luitko jo?
LastSwab kestovanupuikko – Kannattiko? Rehellinen arvio
Ekologiset kuukautissuojat – 5 ympäristöystävällistä vaihtoehtoa