*Sisältää affiliate-linkkejä
Tapani mukaan ostan tuotteita vasta kun edellinen on lopussa. Jossain vaiheessa tapasin hamstrata kaikkea kivaa aina kun satuin löytämään, mutta lopputulos oli 3 suihkugeelipulloa joista oli kaikista “kokeiltu” puolet ja silti teki mieli jotain uutta ja jännää. Yleensä yksi täysi pullo suihkugeeliä kestää itselläni lähemmäs puoli vuotta, eli näitä beibejä ei ainakaan minun kannata ostaa varalle odottamaan. Toisaalta tuntuu myös uskomattoman juhlavalta kun viimein “saa luvan kanssa” ostaa uuden suihkugeelin, viimeinkin vaihtelua! Tällä kertaa vuorossa kokemuksia Dr. Bronner’s Pure-Castile Soap -saippuasta*.
Tällä kertaa matkaani tarttui kaupan luonnonkosmetiikkaosastolta Dr. Bronner’s Pure-Castile Soap*. Valitsin saippuan kivan tuoksun lisäksi sillä perusteella, että pakkaus on valmistettu kierrätetystä muovista, ja kysymys on sertifioidusta ja eläinkokeettomasta luonnonkosmetiikasta, joka on valmistettu kasviöljypohjaan kuten “oikea saippua” ja elätän uskoa että tällä valinnalla pelastan maailman, enkä päästä vesistöihin enää ainoatakaan turhaa mikromuovihiukkasta suihkugeelivalinnoistani.
Pohdin myös vakavissani suihkusaippuapalaa, mutta toisaalta täytyy todeta, että vaikka niiden kuljetuksessa ja pakkauksessa säästääkin luontoa, suihkugeeleissä on jotain elämästä nauttimisen makua, sellaista pientä arkipäivän luksusta. Ehkä tulevaisuudessa vielä harkitsen uudelleen sitä suihkusaippuapalaakin.
“ihmettelin mitä eroa on Castile- ja Marseille-saippuoilla”
Purkin kyljessä tuotetta mainostetaan joka ikiseen maailman saippuan tarpeeseen sopivaksi ja vaikka matkahammastahnaksi. Hammastahnan suhteen toivon yhä korkeaa fluoripitoisuutta, joten siinä käytössä tätä yksilöä ei ole tullut kokeiltua (ja en valitettavasti edes aio kokeilla).
Teknisesti tätä voisi käyttää myös shampoona, mutta koska saippua on aika tiivis liuos ja häkellyttävän tehokas, taidan silti pysyä muissa tuotteissa hiusten kanssa, veikkaan että lopputuloksesta tulisi liian kovien tehojen vuoksi vain kuiva ja takkuisa, jota tarvitsisi sitten korjailla hoitoaineella.
Pienellä googlailulla ihmettelin mitä eroa on Castile- ja Marseille-saippuoilla, ja huomioiden että molemmat ovat olleet alunperin oliiviöljypohjaisia saippuoita jotka on valmistettu Euroopassa, en keksinyt mitään järkyttävän suurta perustavanlaatuista eroa näiden kahden välillä. Tosin tästäkin aiheesta saa valaista minua enemmän kommenteissa, jos joku sattuu tietämään tarkemmin.
Kokemuksia Dr. Bronner’s saippuasta* – Kenelle suosittelisin ja mihin?
Mitä tulee saippuan liuokseen, se vaikuttaa olevan paljon tujumpaa tavaraa kuin aiemmin kokemani suihkugeelit, puoli teelusikallista riittää, vaikka se kuulostaakin härskiltä vähättelyltä. Tuoksussa on ihanan raikas sitrus-appelsiini viba, josta tykkään. Myöskin saippua vaahdottuu kivasti suihkukukkaan pursottaessa.
“…ainakaan kissoja ei kannattaisi pestä teepuuta, laventelia tai piparminttuöljyä sisältävillä Dr. Bronnerin tuotteella”
En ole ihan varma suosittelisinko tätä kuivalle iholle, sillä ainakin itselläni jäi tällä pesemisen jälkeen veikeä nihkee-nahkee tuntuma, vähän kuin jokainen ihosuomuni olisi luukku auki. Omalla ihollani en varsinaisesti koe sitä haittapuoleksi, mutta kosteuttavaa suihkusaippuaa etsivälle sillä saattaa olla huomattavan suuri merkitys.
Mutta tosiaan jos ihosi ei ole super herkkä, kannattaa ainakin kokeilla tätä, itse olen tykännyt. Väitän että tällä pullolla pötkitään varmaan jopa vähän ylikin se normaaliksi vakiokseni muodostunut puoli vuotta. Jos etsisin kotiin yleispuhdistusainetta jota voisi käyttää kaikkeen suihkugeelistä käsisaippuapumppuun ja lattianpesuun, tämä tuote olisi hyvä kandidaatti.
Ai niin! -Ainakin Dr. Bronner’sin nettisivuilla mainostettiin että tällä voi ihan huoletta pestä myös koiran. Tosin saman toteamuksen mukana tuli myös varoituksen sana, että ainakaan kissoja ei kannattaisi pestä teepuuta, laventelia tai piparminttuöljyä sisältävillä Dr. Bronnerin tuotteella. Ilmeisesti koirat eivät olisi ihan yhtä ronkeleita, ja ainakaan sitrus-variaatio ei löydy varoitettavien listalta. Mutta tosiaan kiehtova tuote. Se modernin ihmisen hämmästys kun saippua ihan oikeasti onkin vaan saippuaa, eikä kahdeksaa erilaista saippuaa joita markkinoidaan spesifisti kyynärpäiden pesuun, sheivaukseen, vasemmalle säärelle tai nimettömille sormille.
Mitä mieltä olet väittämästä “saippua on saippuaa”? Onko sinulla erilaisia kokemuksia Dr. Bronner’s -saippuasta? Kerro kommenteissa 🙂
-Anna
____________
Luitko jo?
Testissä palashampoo ja hoitoainepala
Saippua on saippuaa minunkin mielestäni!
Periaatteessa ihonhoitoon ja puhtauteen voisi riittää apteekin perusvoide, jota käytän meikinpoistoon ja vartalon- ja kasvojen kosteukukseen, sekä marseillesaippua puhtauteen. Näiden lisäksi vielä shampoo; ihan niin eko en ole että käyttäisin marseillesaippuaa tukanpesuun, mutta sitäkin voisi toki kokeilla. Käsimatkatavaroilla reissatessa pyrin pärjäämään näillä kolmella perustuotteella pikkukoossa, mutta luvattoman usein kesken kaiken iskeekin joku olevinaan välttämätön kaipuu hyväntuoksuisuuteen ja itsensä hemmotteluun ja sorrun silloin usein ostamaan kempparituotteita reissun päällä…
Matkustelun suhteen tunnustan itse harvemmin edes pakkaavani saippuaa tai hammastahnaa mukaan, sillä aina jotenkin elän uskossa että paikan päältä löytyy 😀 Ainakaan toistaiseksi lähestymistapani ei ole vielä ehtinyt pettämään. Marseillesaippua tukan pesuun kuulostaa teoriassa hirveän hellältä, mutta jotenkin koen, että se kuivattaisi hiuksia niin paljon, että siitä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä ainakin omille vaalennetuille korppu-latvoilleni. –Ja ei pidä häpeillä itsensä hemmottelua, meillä on kuitenkin vain yksi elämä 😉